Sådan gør du
1. Vurdering af dit smykke 2. Vælg smykke 3. Send til omsmeltning 4. Din godkendelse 5. Vi sender dit nye smykke
START HER
Tilbage til siden

Sådan får du smeltet dit guld om til et nyt smykke, der passer til din stil

Når vi bruger dit eget guld direkte til at producere dit nye smykke, kan du få et smykke til en højere værdi, og samtidig videreføre de følelser, der måtte være i de gamle smykker.

Du kan ændre priserne på alle vores smykker i kollektionen, ved at indtaste hvilke materialer du kan stille til rådighed i form af gamle smykker.
Vores beregner vil ud fra arbejdsløn, kompleksitet, materialeforbrug mm, udregne din personlige pris. Her på siden finder du en guide som tager dig igennem processen.

Fordi du bruger det samme guld i dit nye smykke, skal der ikke købes nyt dyrt guld og derfor, kan du få et smykke til en meget højere værdi.

Vælg et smykke fra vores kollektion du kunne tænke dig.

Efter du har vurderet dine smykker bliver alle priserne i vores kollektion rettet.
Du vil have mulighed for at se smykkets normale udsalgspris og din særlige personlige pris, som er udregnet efter dine indtastede smykker i materialebanken.

Vælg det smykke, du kunne tænke dig at få smeltet dit guld om til.

Modtag vores særlige låne-måleboks helt gratis. Boksen inkludere måleredskaber.

Du kan bestille vores måleboks helt gratis.

Måleboksen
indholder:

Digitalvægt:
Hvis du ikke har en digital (køkken)vægt, kan du benytte vores digitale vægt.

Ringmål:
Ringmålet gør det muligt at måle din præcise ringstørrelse.

Håndledsmål:
Så du kan måle din størrelse om håndleddet til armbånd og armringe.

Halskæde Mål:
En halskæde så du har mulighed for at afprøve de forskellige længder om egen hals. fra 36 cm til 80 cm

Sikker forsendelseskasse:
Kassen er til dine egne smykker, så du kan sende dem sikkert til os.

Guldsmeden modtager dine smykker og du godkender guldsmedens vurdering, inden dine smykker bliver smeltet om.

Guldsmeden modtager dine smykker og åbner din pakken under videoovervågning. Du modtager et link til videoen, så du har mulighed for at se med.
Derefter vil guldsmeden kontrollere karat og veje efter, og registrere det i din materiale bank. Her vil prisen eventuelt ændre sig, efter guldsmedens endelige vægt.


Du bliver herefter tilbudt følgende muligheder:
- Godkende og igangsætte
- Eftersende flere smykker til din materiale bank.
- Annullere, få sendt dine smykker, uskadt og gratis, retur.

Vi går ikke igang med omsmeltning før du har GODKENDT den endelige pris.

Du modtager dit nye smykke, lavet af dit omsmeltet guld.

Sammen med dit helt nye smykke vil du også modtage et garantibevis, midekort, diamantcertifikat og håndværks- certifikat.

- Garantibevis:
Hos Mælt står vi inden for vores høje kvalitet.
Alle vores smykker er lavet, så de lever op til de højeste håndværksmæssige standarder.
Derfor har du 5 års garanti. Sådan sikrer vi, at du kun har glæde af dit Mælt- Smykke og ingen problemer.

- Mindekort:
Dit mindekort udfylder du selv, her kan du vælge at skrive lidt om de smykker, der er smeltet om, hvem har ejet dem, har de haft en speciel betydning eller hvad der kunne være af informationer, der kunne være interessante for fremtidige ejere og generationer. Ligesom du kan fortælle hvilken lejlighed, der eventuelt har været ifm. at du har besluttet at omsmelte dit arveguld.

- Diamant certifikat:
På dit Diamant Certifikat kan du se størrelse, kvalitet, farve og renhed på diamanterne der er fattet i dit smykke.

- Håndværks - certifikat
Hos Mælt er det vigtigt for os, at du ved, at vi har taget godt hånd om din bestilling - lige fra dit gamle guld kom ind på værkstedet, til du har modtaget det færdige smykke.
På dit Håndværks Certifikat kan du se hvilken guldsmed der har haft ansvaret for opbygningen af dit smykke.
Du vil få din egen personlige guldsmed, som vil stå for dit smykke.

Sådan får du smeltet dit guld om til et nyt smykke, der passer til din stil

1. Følg vores simple guide til, at definere mængden af det guld og sølv du har liggende 2. Vælg det nye smykke du kunne tænke dig fra vores kollektion 3. Modtag vores låne-måleboks helt gratis. 4. Guldsmeden modtager dine smykker. 5. Du modtager dit omsmeltede smykke

Omsmeltningsprocessen  starter med, at vi sorterer de materialer, vi har modtaget fra dig. Igennem “min profil” kommunikerer vi omkring guldmængde, pris mm. Når du er helt tilfreds med det endelige tilbud, skal du accepterer dette. Først her går vi igang med, at skille dine smykker ad, vi samler evt. stene, som ikke skal genanvendes, i en pose som bliver lagt ved din sag, så de kan returneres sammen med dit nye smykke.
Herefter smeltes dit guld og vi legerer til 585 promille (14 kt), som sikre at vi kan leverer dig et høj kvalitetsprodukt, der vil kunne holde sig smukt i generationer. Herefter forbereder vi din støbeform. Der støbes altid i vores unikke “One MÆLT casting” der sikrer, at dit guld ikke blandes med andre kunders guld.

 

Efter støbeprocessen gennemgås støbningen og vi kontrollerer, at kvaliteten stemmer med vores forventning.
Nu overgår smykket til den ansvarlige guldsmed, der planlægger den samlede arbejdsgang. Der tages stilling til, hvornår i processen evt sten skal fattes, ligesom der planlægges file-, smergel-, slibe- og poleringsprocesser, så vi er sikre på, at smykket bliver smukt og funktionelt i årtier fremover.

LIDT FRA VORES KOLLEKTION

Mountain

Den værdiforøgelse du allerede får ved at benytte Mælts omsmeltningsprogram er betydelig. Der vil derfor ikke være mange brugte smykker, hvor det vil kunne svare sig, at sælge smykket som smykke til en anden privatkunde, fremfor at inkluderer det i omsmeltningen. Vi er dog opmærksomme på at esklusive brands, som f.eks Cartier, Lynggaard og Georg Jensen m.f i nogle tilfælde skal overvejes en ekstra gang. Hvis det er vores oplevelse, vil du blive kontaktet, med henblik på en gennemgang af vores anbefalinger.

Hvis det viser sig, det du har sendt til os ikke er guld. Er der to muligheder. Vi kan sende smykket/smykkerne retur til dig, eller hvis det er sølv kan du vælge at sælge det til os. Hvis det er tilfældet vil vi kontakte dig.

Tandguld kan indgå, når du indtaster dine materialer. Vi bruge det ikke direkte i omsmeltningen til dit nye smykke, da tænder kan indeholde materialer kan gøre guldet hårdt og dermed svært at bearbejde. Det vil dog ikke ændre på den meget fordelagtige beregning du vil få, i forhold til dit projekt, tænderne vil blot blive byttet ud med nyt smykkeguld. Du kan dog insistere på at du vil have tænder smeltet med, så gør vi det gerne, men du skal gøre os opmærksom på det og vi vil typisk ringe dig op så vi kan afklare konsekvenserne herved.

De fleste af vores kunder elsker tanken om, at minderne fra deres arvede- og tidligere smykker indgår i deres nye smykke. Det ligger dybt i vores DNA hos Mælt og er det, der har været med til at skabe vores succes. Men vi har også respekt for mennesker, der har guld liggende, som de gerne vil af med, men aldrig kunne drømme om, at inkludere i et nyt projekt. Sådanne smykker bliver ofte solgt til scrapværdi. Hos Mælt får du mulighed for, at optimere væsentligt på din værdi. Hvis du oplyser, at du IKKE vil se dit materiale genbrugt, vil vi automatisk bytte det med nyt smykkeguld, i nogle tilfælde kan vi endda bytte diamanter ud for nye, mod et minimalt værditab.

Sølv bidrager udelukkende med metalværdien, som opgøres og fratrækkes prisen for dit projekt. Vi kan altså ikke tilbyde at producerer et nyt smykke af dit sølv. Denne service tilbyder vi kun i guld.

Vi kan ikke lave dit hvidguld om til rødguld. men vi kan vælge, at bytte lige over "gram til gram" til vores hvidguld. Det vil sige du vil få den samme pris, som brugte vi dit eget guld. Du være opmærksom på, at det er ikke dit guld, som er i det nye smykke.

Det behøver ikke være bestemt karat, vi smelter din samlede mængde guld sammen. Herefter bliver den smeltede barre testet i røntgen. Herefter legerer vi til 585 0/00 (14 kt)

Guld er et grundstof der findes i naturen, nummer 79 AU i det periodiske system. I sin reneste form er guld meget blødt. Det er derfor umuligt at lave detaljerede smykker, da de hurtigt vil blive trykket ud af form. For at få et stærkere materiale blander guldsmeden finguldet med andre metaller, som f.eks sølv og kobber. Hos Mælt smelter vi dine materialer sammen og op- eller nedlegerer efter behov til 585 0/00 eller det vi kender som 14 karat.

Flere spørgsmål? Se her
Magnus og MetteS HISTORIE

Vi skulle giftes, så kun det bedste var godt nok, vi ville godt have et par håndlavede kvalitetsringe. Min mor foreslog mig at vi fik nogle smykker, der kom fra hendes mor og hende. Hun syntes det kunne være hyggeligt at historien gik videre i vores ringe.

Vi fandt de helt rigtige ringe hos Mælt.dk, de sendte værktøjskasse med måleudstyr og kasse til at sende guld i. Alt gik perfekt, og vi fik håndlavede ringe med et ekstra tvist af historie

16.500 kr.
detailpris
- 8.500 kr.
besparelse
8.000 kr.
Magnus og Mettes pris

Sammen kan vi lave dit drømmesmykke

Få flere svar her